Tři slunce Litomyšl

Aktuality

18.09.2022

Zahájení skautského roku

02.09.2019

Zahajovací schůzka

29.05.2019

Červnová výprava

05.04.2020

Sportovní odpoledne

13.03.2019

Březnová výprava

Co děláme

Družinové schůzky
Ty jsou základem naší pravidelné činnosti. Družina - skupina 5 až 10 dětí - se schází každý týden v naší klubovně. Přípravu programu mají na starosti rádci družiny. Náplň programu vychází ze skautské stezky a celoroční oddílové hry.

Výpravy
Přibližně jednou za měsíc je naplánovaná oddílová akce. Většinou se střídají akce jednodenní s výpravami na více dní. Tyto akce jsou určeny pro všechny družiny.  

Tábor
Je vyvrcholením celoroční činnnosti oddílu. Trvá zpravidla 10 až 14 dní a spíme na něm tradičně v podsadových stanech.  

Skautská stezka
Je základní výchovná pomůcka, kterou začínáme používat v našem oddíle. Jde o malou knížečku ve které jsou různé úkoly, které děti postupně plní. Cílem těchto úkolů je všestranně rozvíjet  znalosti a dovednosti dětí s důrazem na jejich osobní rozvoj a tedy i zapojení.

Hudba
Ke správnému táborovému ohni, k večernímu posezení v chatě, pro ukrácení dlouhé chvíle na nádraží nebo přímo v dopravním prostředku patří kytara a zpívání písniček. V našem oddíle máme zkušeného kytaristu Opa a postupně se učící další z řad mladších. Naše nejoblíbenější písničky jsme před lety vydali v Tříslunečním zpěvníku. Při kolektivním zpívání se zapojí i méně muzikální děti a mohou tak překonat ostych ze zpěvu.

Pobyt v přírodě
Můžeme mluvit o velkém štěstí, že žijeme v zemi, která nabízí tolik bohatých a rozmanitých cílů pro výlety. Ačkoli nám nejsou cizí počítače a dovedeme používat moderní techniku, snažíme se děti vytáhnout ven do přírody a nabízet jim zde pohybové aktivity.

 

Redakční systém MaRS 2.0 ▪ regrafika © 2007 ▪ http://www.regrafika.cz